Thursday, January 5, 2012

sELAmAt tAhUn bArU 2012..!!Selamat tahun baru semua!!.erm...ape yang korang buat mase malam tahun baru? tengok tv? tido? main game? makan? ikot ske la wat ape2 pun..hehe..malam tahun baru ya duk depan tv je ngan adik ya yang no 5 (emi)..sambut tahun baru depan tv je sebab kat luar hujan lebat..xboleh nak main bunga api..hehe

Emmm,,,dah masuk tahun baru ni, cam ne ngan azam tahun lepas?? terlaksana x? ke pakai tunda tuk tahun ni je? atau pun dah lupe??huhu..Azam ya yang tahun lepas ada yang terlaksana dan ada jugak yang x...ngee..

Tahun ni insyaAllah ya akan tanam azam baru dan akan cuba capai..azam ni sebenarye matlamat kita tuk capai apa yang kita nak,,klu kita xada matlamat dalam hidup, kita xkan ada hala tuju..azam ni jugaklah yang akan menjadi pendorong untuk kita perbaiki diri kita menjadi lebih baik dari yang sebelumnya..Setiap org mesti ada sesuatu yang ingin dicapai dalam hidupnya, begitu jugak la dgn ya...

"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan sesuatu kaum sebelum mereka mengubah keadaan diri mereka sendiri (Surah Ar-Ra'd 13: Ayat 11"


P/s: Apa pun azam & matlamat kita biarlah baik untuk diri kita dan orang lain..jgn sesekali kita jatuhkan orang lain utk capai apa yang kita nak..(n_n)vNo comments:

Post a Comment